Kontekst og implementering i komplekse interventioner

I hvor høj grad skal vi tilpasse indsatser når vi flytter dem til en ny kontekst?

Hvordan finder vi ud af hvilke tilpasninger, der er nødvendige?

Og hvor meget må vi overhovedet tilpasse før vi skal evaluere vores resultater som en helt ny indsats?

Det var nogle af spørgsmålene, der svævede over de knap 30 deltager på DSPM’s fyraftensmøde, hvor Rhiannon Evans fra DECIPHer (Centre for the Development and Evaluation of Complex Public Health Interventions) på Cardiff Universitet fortalte om de nyeste tanker i gruppen bag the Medical Research Councils guide for udvikling og evaluering af komplekse interventioner. Mødet blev afholdt på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet d. 7. oktober 2019 og slides fra oplægget er tilgængelige her.