Livlig debat ved DSPM symposium om fysisk aktivitet og prostata kræft

Det blev til en meget livlig debat med mange indspark fra salen, da DSPM den 29. juni 2015 inviterede til videnskabeligt symposium om fysisk aktivitet og prostata kræft. Selskabet havde inviteret Dr.
Liam Bourke, Principal Research Fellow ved Sheffield Hallam University i Storbritannien; Dr Prue Cormie, der er Senior Research Fellow ved Edith Cowan University Health and Wellness Institute i Perth, Australien og Jacob Uth, der er fysioterapeut og ph.d. studerende ved Københavns Universitet.

Efter oplæg fra de tre talere bød symposiet på en paneldebat med deltagelse af professor Michael Borre fra AUH, hvor særligt ansvar og sikkerhed i forbindelse med promovering af fysisk aktivitet i klinikken blev diskuteret. Klassiske dilemmaer om forholdet mellem risiko og øget livskvalitet var centrale omdrejningspunkter for debatten.

Det var klart i debatten, at kulturen for hvorledes man behandler disse spørgsmål var markant forskellig mellem de forskellige hospitaler og regioner.

Slides fra mødet kan hentes her

image3IMG_0800

IMG_2132